Windows Sorunları Nasıl Çözülür?
Windows Sorunları Nasıl Çözülür?
Sorun donanımlarda veyahut bazen sürücüden kaynaklanıyor olabilmektedir ve diğer zamanlarda işletim sistemi doğru şekilde yapılandırılmamış olma durumu da olası olmaktadır. Bu durumda Windows 10’da bu sorunu çözmek için bulunabilecek tüm farklı çözümleri mevcuttur. Bu durumda Windows 7 ve Windows 8 veya diğer üst sürümler için aşağıda belirtilen çözümleri tekrar etmemeye dikkat etmeyi unutmayın, bu nedenle aşağıdaki çözümler etkili değilse yetkili bir servise başvurmanız gerekmektedir. Windows 10 oldukça yeni olduğu için, bazı bilgisayarlarda, sürücünün henüz Windows 10’u tam olarak desteklememesinden kaynaklanabilecek birçok sorun var gibi görünüyor. Windows sorunları nasıl çözülür? 2021 sorusunu da akla getirmektedir. Bu durumda, tek gerçek çözüm, uygun bir Windows 10 sürücüsünün hazır olmasını beklemektir.
windows sorunları için kullanılabilecek yöntemler
Windows sorunları günümüzde sıkça karşılaşmaktayız. Bu durumlardan ötürü bir çözüm yöntemi aramaktayız. İşte yapılabilecekler bazı çözümler:
- Sürücü Güncellemeleri
- Güç İstekleri Denetimi
- Windows Sorun Gidericiler
- Önyükleme
- PC Sıfırlama
Bu tercihleri kullanmak Windows sorunlarını çözmenizde kesinlikle yardımı olacaktır.
sürücü güncelleme yöntemi
Güncellenmesi gereken en önemli sürücüler yonga seti sürücüsü, BIOS ve ağ kartı sürücülerinin güncellenmesidir. Özel bir yapı sisteminiz varsa, lütfen sürücüleri bulmak ve güncellemek için üçüncü taraf yazılımları kullanma hakkındaki makalemi okuyun. Ayrıca, donanımla ilgili sorunlarla karşılaşmadığınız sürece BIOS’u güncellemenin iyi bir fikir olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. BIOS’u güncellemeye karar verirseniz, BIOS için bir güncelleme gelip gelmediğini ya da güncel olup olmadığını nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek için ise ayarlara girmeniz gerekmektedir. Sürücüyü güncellemeye devam ettiğinizden emin olun. Ayarlar-Güncelleme ve Güvenlik ve Microsoft’tan Windows 10 için en son güncellemelerin tümünü yükleyin.
güç istekleri denetimi yöntemi
Bazen bazı Windows programları, sistemin kapanmasını veya uykuya geçmesini önlemek için sisteme güç istekleri gönderir. Genellikle, bu koşullar DVD oynatılma durumunda ile benzerdir ve ekran, fare ve klavye ile hiçbir etkileşim olmadan saatler sonra açık kalır. Programı kapattıktan sonra, istek otomatik olarak kaybolmalıdır. Ancak bazı durumlarda takılıp kalabilir. Yükseltilmiş bir komut istemi açarak tüm güç gereksinimlerini görüntüleyebilirsiniz. cmd, “Komut İstemi” ni sağ tıklayın, ardından “Yönetici olarak çalıştır” ı seçin ve ardından aşağıdaki komutu yazın:
- powercfg-requests
Tüm ögelerin ‘none’ durumunu göstermesi durumunda ise bir sorun olmadığını gösterir.
windows sorun gidericiler yöntemi
Windows 10, sizin için birçok sorunu otomatik olarak çözebilecek bazı mükemmel sorun giderme uygulamalarına sahiptir. Kontrol paneline gidin, “Sorun Giderme” yi ve ardından sol üstteki “Tümünü Görüntüle” yi tıklayın. Buradan çeşitli sorun giderme seçeneklerini seçerek karşılaştığınız sorunların çözümlerini bulmanız mümkündür. Bu seçenek ise genelde kullanıcılar tarafından sorunların çözüme kavuşmadığı dönütü sıkça gelmektedir.
önyükleme yöntemi
Temiz bir önyüklemede, temel olarak tüm başlangıç öğelerini devre dışı bırakabilir ve bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz. Bilgisayarın uyku moduna geçeceğini fark ederseniz, sorun başlangıç programlarından biridir. Ardından her bir başlangıç programını tek tek etkinleştirin ve sorun yeniden belirene kadar bilgisayarı yeniden başlatın.
pc sıfırlama yöntemi
Bu kesinlikle son çare, ancak her şeyi denediyseniz, bilgisayarınızı sıfırlamak tek seçeneğiniz olabilir. Windows 10 bilgisayarınızı sıfırlarken lütfen sürüme bakın. Lütfen verileri ve dosyaları korumayı seçebileceğinizi, böylece sistemin tamamen silinmeyeceğini unutmayın. Temelde Windows 10’u yeniden yükleyecek, başka bir şey değil. Birçok kişi bu yöntemi başarıyla kullanmıştır, ancak daha fazla zaman alır ve daha risklidir. Bir şeyler ters giderse, bilgisayarınızı geri yüklemeden önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Laptop servisi için sitemize göz atabilirsiniz.
Bunları Da Beğenebilirsiniz
- Hepsi
- Bilişim
- Teknoloji